Classic costume watch for men - The Ultimate Guide!

Kostymklockan eller den klassiska dressade klockan är en accessoar som är en stapelvara för en man och är nästan ett måste om du vill matcha en elegant accessoar med en snygg kostym! Numera är det inte ovanligt att se sportigare klockor och i vissa fall till och med dykarklockor tillsammans med skjortor och kostymer men ingenting slår elegansen och den sofistikerade looken man får med en kostymklocka! Den vanligaste och också den mest mångsidiga kostymklockan är med en vit urtavla och ett svart eller mörkbrunt läderband men det finns många olika variationer på kostymklockor där vi här presenterar våra bästa tips i alla prisklasser. Läs vidare och låt dig inspireras!

1. Tissot - Le Locle Powermatic 80, 39 mm. Pris 5.150 kr

Tissot Le Locle är en elegant kostymklocka med många detaljer såsom en silverfärgad urtavla som både har matta och strukturerade ytor, svarta romerska siffror och minut- och timvisare som är formade som löv. På baksidan av boetten får man se urverket Powermatic 80 som har hela 80 timmar gångreserv! Namnet Le Locle kommer från den plats i Schweiz där Tissot grundades och denna modell är en hyllning till företagets historik och dess klassiska design.

https://www.fredmansur.se/sv/tissot-t-classic-klockor/tissot-le-locle-powermatic-80-silver-laederband-t0064071603300

2. Frederique Constant Classics, 40 mm. Pris 8.795 kr

Frederique Constant är ett relativt ungt märke (1988) som slagit igenom stort med deras oerhört eleganta design och känsla för detaljer. Denna snygga herrklocka har en silverfärgad urtavla, en hel polerad boett och ett svart läderband. Om inte det är nog så får man även självlysande massa på visarna och indexmarkeringarna vilket är ovanligt för en dressad klocka. Frederique Constant är mästare på att skapa klassiska klockor med en modern design där tidlösheten står i fokus, vilket de verkligen lyckats med här!

https://www.fredmansur.se/sv/frederique-constant-Classics-klockor/frederique-constant-classics-40-mm-stal-fc-303s5b6

3. Mido Baroncelli Heritage, 39 mm. Pris 9.800 kr

Mido startades 1918 och har en lång historik av att skapa ikoniska modeller och idag tillhör Mido företagskonglomeratet The Swatch Group. Denna stilrena klocka har en mattsvart urtavla som har en textur som påminner om ett vackert gammalt ark med snygga silverfärgade dauphinevisare. Mido Baroncelli Heritage kommer med ett svart läderband och liksom Tissot Le Locle har den en otrolig gångreserv på 80 timmar.

https://www.fredmansur.se/sv/mido-baroncelli-klockor/mido-baroncelli-heritage-automatisk-svart-stal-laederband-herrklocka-m0274071605000

4. Rado Coupole Classic, 38 mm. Pris 12.000 kr

För er som inte känner till Rado så är Rado ett av de mest välkända och unika schweiziska klockmärkena. Företaget var ett av de första som började använda det reptåliga materialet keramik i deras klockor och är än idag ett företag som inte drar sig för att experimentera med både design och material. Rado har många kultmodeller i deras repertoar men med denna Rado Coupole Classic så visar Rado att även de kan skapa eleganta och klassiska kostymklockor. Denna modell har guldfärgade visare som liknar löv vilket ger en elegant kontrast till den vita räfflade urtavlan. 80 timmar gångreserv imponerar tillsammans med ett viklås på läderbandet som är riktigt praktiskt. Vill du ha något klassiskt och samtidigt lite unikt är denna modell perfekt för dig!

https://www.fredmansur.se/sv/rado-Coupole-klockor/rado-coupole-classic-automatisk-herrklocka-laederband-r22860025