Longines Spirit «Pioneering spirit lives on»

Longines armbandsur och enheter har tack vare deras tillförlitlighet, noggrannhet, robusthet och originell teknik bidragit till framgången för många banbrytande bedrifter. De har ackompanjerat upptäcktsresande på sina resor till fjärran länder, trotsat extrema väder, navigerat i vilda oceaner och spelat en roll i att öppna nya flygvägar och upprätta flygrekord.

Många upptäcktsresande och flygare har lagt sin tillit till, och även anförtrott sina liv till Longines. Varumärket har utrustat en mängd äventyrare med sina precisionsverktygsklockor: Amelia Earhart, Paul-Emile Victor, Elinor Smith och Howard Hughes är främst bland dem som gynnats av dess expertis när de erövrade luft, land och hav.

Longines Spirit-kollektion återvänder till detta rika arv. De nya modellerna kopplar samman historia med innovation och tar traditionella funktioner från pilotklockor och kombinerar dem med samtida linjer och koder. Den överdimensionerade kronan, det uttalade steget runt kristallen, teckensnittet på urtavlan, diamantformsindexen och de stora, lysande "batong" -händerna är alla element som dras från den banbrytande luftfartens dagar. Omarbetade och uppdaterade, smälter de harmoniskt samman med den övergripande samtida designen. Dessutom har man lagt stor vikt vid de olika efterbehandlingarna på detaljerna, oavsett om de är borstade, matta, polerade eller i upphöjda.

Longines Spirit’s elegans efterliknas endast av den senaste tekniken. Longines har exklusivt utrustat Spirit-serien med självuppdragande urverk (L888.4 och L688.4) med kiselfjädrar för att garantera extrem noggrannhet och ökad livslängd. Kalibrerna, med en gångreserv på 64 respektive 60 timmar, är kronometercertifierade av Official Swiss Chronometer Testing Institute (COSC).

Den avancerade tekniken i den här nya kollektionen kompletteras också med kupolformat safirglas med flerskiktad antireflekterande beläggning på båda sidor, gängad krona och graverat baksida som är fäst med sex skruvar.

Tillgänglig i kronograf-modell (42 mm) samt modeller med tre visare och kalender (40 mm och 42 mm), levereras de med en matt svart, silver eller söndagsblå urtavla, alla stämplade med fem applicerade stjärnor. Enligt Longines tradition har detta alltid inneburit en förbättring av kvaliteten och tillförlitligheten hos varumärkets urverk. Fem stjärnor är det maximala antalet som kan uppnås. Boetten utsmyckas med ett stålarmband eller en läderrem i färgerna mörkbrun, ljusbrun eller blå. Modellerna med tre visare och kalender finns också i en "Prestige" -utgåva med tre utbytbara remmar (stål, läder och NATO i brunt läder).

Med den nya Longines Spirit-kollektionen reser sig den bevingade timglaslogotypen stolt, som dess rika arv berättigar den till, tillsammans med de legendariska pionjärerna som anförtrott sig åt den. Kollektionen hyllar de förflutna hjältarna och deras sinnesstämning som aldrig gått ur tiden: en ambition att prestera bra och en strävan efter excellens.