Montblanc Heritage & Montblanc 1858 - Two collections full of history!

Montblanc är ett märke som är mest känt för deras exklusiva pennor och läderprodukter men tillverkar idag även klockor med exceptionell kvalité och design. Vi skulle vilja påstå att Mont Blanc skapar bland de snyggaste klockorna i världen just nu. Genombrott för Montblanc kom år 2006 då The Richemont Group som äger Montblanc köpte upp klocktillverkaren Minerva och därmed fick tillgång till deras exceptionella kunskaper av klocktillverkning som sträcker sig ända tillbaka till 1858. Minerva ses som ett kultföretag i klockvärlden då de historiskt tillverkade de finaste klockorna och urverken och konkurrerade med företag såsom Vacheron Constantin, IWC och A Lange de Söhne.

Montblanc Heritage och 1858 är starkt inspirerade av Minerva och dess historik. Det är eleganta klockor som utstrålar kvalité och en förkärlek till det förflutna. Många av modellerna går nästan inte att identifiera som moderna vilket ligger helt rätt i tiden då suget efter vintageklockor är större än det någonsin varit!

Så vad kännetecknar egentligen en Montblanc 1858 och Heritage klocka? Här har vi samlat ett urval av modeller som är värda en närmare titt!

Montblanc Heritage automatic Day Date

Denna snygga kostymklocka på 39 mm har en vintage design inspirerad från 1940-och 1950-talet med en klassisk silverfärgad urtavla med dag och datumfunktion. Safirglaset är underbart kurvat tillsammans med kurvade luggar som skapar en bekväm boett och läderbandet som följer med är tillverkad Florence av Sfumato alligator band. Klockan är vattentät upp till 50 meter vilket är mer än nog för en dressad kostymklocka.

Montblanc Heritage Pulsograph Limited Edition - 100 pieces

Denna Montblanc Heritage Pulsograph är limiterad till endast 100 klockor. Storleken på 40 mm är helt perfekt för en kronograf, och en kronograf som inte är vilken som helst, då det bara finns en knapp för att starta, stoppa och starta om tidtagningen. Logotypen på urtavlan är Montblancs gamla logotypen från 1930-talet och är där för att visa att detta är en klocka gjord med historiska preferenser. Den rosa urtavlan skapar tillsammans med den blåa ytterringen och de blåa visarna en perfekt harmoni. En ”pulsograph” var en gång i tiden en vanlig funktion på de tidigare kronograf klockorna som läkare använde för att mäta pulsen på patienter och är här för att hylla Minervas kända kronograf modeller från 1940 och 1950-talet.

Montblanc 1858 Automatic Chronograph

Denna automatiska kronograf är en tydligt militärinspirerad modell från andra världskriget med dess champagne färgade urtavla med katedralvisare samt avsaknad av text förutom Montblancs gamla logotyp. Storleken på 42 mm är en av få saker som känns moderna med denna modell vilket är det vi älskar! Boetten i brons har vissa polerade ytor och andra som är borstade som ger ett sofistikerat och modernt intryck vilket passar utmärkt i en annars perfekt vintage inspirerad klocka.