TOP-3 stylish diving watches under SEK 10,000

Är du ute efter en dykarklocka men är lite osäker på vilken modell som passar dig bäst? Här har vi samlat våra bästa dykarklockor i alla priskategorier under 20 000 kr där vi jämför fördelar och nackdelar med de olika modellerna.

Så vad är en dykarklocka egentligen? Idag är dykarklockan är en av de mest populära herrklockorna. Fenomenet dykarklocka kom först till på 1920-talet då vattenresistenta klockor började skapas och sedan dess har utbudet och marknaden bara exploderat. Det som kännetecknar en dykarklocka är bland annat att vattentätheten är minst 100 meter och att klockan är stöttålig och antimagnetisk. Dykarklockor är oftast större klockor både på storleken och tjockleken, som känns och syns. Alla dykarklockor på denna lista har en vattentäthet på minst 200 meter, skruvkronor, en roterbar dykarring samt en hel del lysmassa och de går att få med stållänkar, textil-, läder-. eller gummiband.

Under 10 000 kr: Tissot Seastar vs Mido Ocean Star vs Seiko Prospex

 

Storlek

Vattentäthet

Keramisk ring

Glas

Gångreserv

Pris

Seiko Prospex

42,3

200 m

Nej

Hardlex

41 h

4.998 kr

Tissot Seastar

43 mm

300 m

Nej

Safir

80 h

6.795 kr

Mido Ocean Star

40,5 mm

200 m

Ja

Safir

80 h

11.300 kr

Seiko Prospex Diver, 42 mm SRPC35K1. Pris 4.998 kr.

Att ha en lista med dykarklockor utan en Seiko vore nästan lite av en skandal. Seiko är ett japanskt klockföretag som producerar prisvärda klockor av hög kvalité med pålitliga inhouseurverk och har en lång historik av att skapa ikoniska dykarklockor. Denna Seiko Prospex Diver har en 42 mm boett som är riktigt skön på handleden. Den har en mattsvart urtavla samt ett hardlex glas som är Seiko´s egna patenterade glas. Hardlex är inte lika reptåligt som safirglas men det tål samtidigt stötar bättre. Boetten är både borstad och polerad vilket med en hög finish, vilket imponerar stort i denna prisklass. Klockan är vattentät upp till 200 meter och har självklart en skruvkrona även om ett kronskydd saknas.

Tissot Seastar 1000 Powermatic 80, 43 mm. Pris 6.795 kr

För 6795 kr är denna Tissot Sea Star en av de billigaste dykarklockorna på marknaden och även på denna lista. Om man ser till vad man får är det dock mycket! Tissot är ett av världens största och mest välkända klockföretag som har en lång historik av att tillverka kvalitetsklockor till fördelaktiga priser. Tissot erbjuder här en dykarklocka i en modern tappning. Storleken är på 43 mm och klockan har bland annat en vattentäthet på 300 meter, en keramisk ring samt en riktigt snygg mattblå färg på urtavlan. Du får även 80 timmar gångreserv, vilket är helt otroligt samt möjlighet att se urverket på baksidan av boetten vilket är rätt ovanligt för en dykarklocka.

Mido Ocean Star Tribute, 40 mm. Pris 11.300 kr.

Mido Ocean Star är en kollektion som först kom till 75 år sedan. Det vill nu Mido nu fira med denna otroligt snygga vintageinspirerade specialmodell. Den har en pastellblå urtavla och en helpolerad boett och krona, 80 timmar gångreserv samt en vattentät upp till 200 meter. Du får även med ett blått textilband och på denna lista är denna klocka den enda att erbjuda en justerbar stållänk som oftast bara återfinns på dyrare dykarklockor.