LEVERANS

Alla beställningar över 1500 SEK som genomförs på fredmansur.se skickas fraktfritt med möjlighet att spåra Din beställning. Av säkerhetsskäl skickas alla våra försändelser med möjlighet att spåra leveransen, via Postens Hempakets tjänst vilket innebär att Du som kund får hem en avisering som Du använder tillsammans med Din legitimation för att kvittera ut Ditt paket hos respektive postkontor eller postombud.

Fredmans Ur förbehåller sig rätten att inte leverera varor om det har uppstått en felaktig prissättning, om varan har utgått från sortimentet eller om vi misstänker att bedrägeri föreligger.

Orderbekräftelse skickas via e-post direkt efter Din beställning. När Ditt paket levereras kommer Du få information om sändningsnummer samt var Du kan hämta Din beställning via sms eller e-post.

Leverans av varor på lager sker normalt inom 1 till 5 arbetsdagar beroende på betalningsbekräftelse samt lagerstatus. Efter det att varan har lämnat vårt lager har vi ingen möjlighet att ändra leveransen.

Alla beställningar skickas mellan kl. 12.00 och 16.00 måndag till fredag med undantag för svenska helgdagar.

RETUR

Reklamation

Enligt Konsumentköplagen har Du som köpare reklamationsrätt i upp till tre år från inköpstillfället, och varan ska reklameras inom skälig tid från att felet upptäcktes.

Mer information om reklamationsrätt hittar Du på Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Ångerrätt

I enlighet med distanshandelslagen erbjuder vi full ångerrätt i 14 dagar från den dagen Du har mottagit varorna. Innan Du önskar returnera en vara, ombedes Du att kontakta vår kundtjänst sales@fredmansur.se.

Mer information om distanshandelslagen hittar Du på Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Returvillkor

För att en retur skall vara giltig gäller följande. Du som kund ansvarar att returnera varan enligt våra föreskrifter:

- Du skall alltid kontakta vår kundtjänst innan retur via kontaktformuläret. Ange Ditt namn, adress och anledningen till byte/retur.

- Varorna får ej ha använts. I fallet om varan användes har butiken rätt att neka retur eller göra avdrag på varans värde. Butiken gör utvärdering av den använda varan enligt dess skick och återbetalar värde som motsvarar en begagnad vara.

- Plomberingen på varan får ej vara bruten.

- Plomberingen på certifikat, garanti och övriga värdehandlingar får ej vara bruten.

- Alla originalförpackningar som medföljde beställningen skall returneras tillbaka i oförändrat skick.

- Du ombesörjer och bekostar returen. Vi rekommenderar att Du skickar varan som ett rekommenderat brev eller spårbar försändelse.

- Det åligger Dig att se till att varan returneras säkert utan yttre skador på varan eller förpackningen.

- Fredmans Ur löser inte in returer som har skickats via postförskott.

- Om varan som Du har beställt mot all förmodan är skadad eller avviker från beställningen, gäller fullt återköp i 14 dagar från det datum Du mottagit varan och det åligger då Fredmans Ur att ombesörja alla fraktkostnader.

Specialbeställningar

Vänligen observera att ingen återbetalning kan ske för produkter som köpts där ordern är en specialbeställning (t.ex. beställning av klockmodell som inte ingår i vårt ordinarie sortiment, läderband i viss storlek, varan var special graverad etc.), eller om varan är prissänkt. Du kan emellertid fortfarande byta mot en annan vara.

Varor ska returneras till:

Fredmans Ur

Online returer

Strandvägen 15

114 56 Stockholm

Sverige