FREDMANS

Fredmans är en klockbutik belägen på en av Stockholm mest exklusiva adresser - Strandvägen 15.

Vi flyttade till en ny lokal med generösa ytor och sekelskiftscharm i början av maj 2018.

En kort promenad i skuggan av esplanaden tar dig till oss, och vårt breda och noga utvalda utbudet av väletablerade och några nischade klockvarumärken: Franck Muller, Parmigiani Fleurier, Blaken, Carl F. Bucherer, Corum, Montblanc, Baume & Mercier, Longines, Oris, Rado, DOXA, Frederique Constant, Maurice Lacroix, Mido, Raymond Weil, Tissot, Seiko mm.

Vi har det största utbudet av klockor i lyx och mellan prisnivå i Stockholm, och vi gör vårt yttersta att kombinerar hög kvalité med en förmånlig prisnivå.

Under samma tak har vi även samlat de mest spännande svenska klockmärken: Sjöö Sandström, Halda, Epoch Stockholm, GoS (Gustafsson Sjögren).

KLOCKOR ÄR VÅR PASSION

Fredmans är ett familjeföretag, som drivs av passion till klockor, stort intresse och enormt engagemang i allt vi gör.

Att ha en riktig passion till klockor betyder för oss att ligga i frontlinjen när det gäller nya varumärken och modeller, shoppingupplevelse i butik och serviceanda. Vi gör allt för att våra kunder ska uppleva att de alltid erhåller optimal service när de besöker oss. Vårt huvuduppdrag är att hitta den rätta klockan med unika egenskaper som passar just dig, din stil, smak och personlighet, klockan med vilken du kommer trivas länge.

Fredmans klockbutik inne

FREDMAN - KUNGLIG HOVURMAKARE

Vi valde namnet Fredmans med omsorg för att värna och hylla en lång tradition av urmakare med namnet Fredman. Mest känd är Johan Fredman (1712-1764). Han var en framstående urmakare som vid en anmärkningsvärd tidig ålder blev ålderman i urmakarnas skrå och sedermera Hovurmakare åt Fredrik I och Adolf Fredrik.

Johan Fredman är annars mest känd från Carl Michael Bellmans epistlar, där Fredmans leverne så livfullt beskrivs. Genom att döpa vår butik till just Fredmans hoppas vi kunna bidra till att vårt lands stolta urmakarhistoria kommer att fortleva och att Johan Fredmans namn nämns med den vördnad och respekt som det är värt.